×

Błąd

Błąd krytyczny rozszerzenia [sigplus]: Dla folderu galerii obrazów spinal oczekiwana jest względna ścieżka do folderu startowego określonego w konfiguracji rozszerzenia w zapleczu systemu Joomla!.

Błąd krytyczny rozszerzenia [sigplus]: Dla folderu galerii obrazów spinal oczekiwana jest względna ścieżka do folderu startowego określonego w konfiguracji rozszerzenia w zapleczu systemu Joomla!.

Ciasto naleśnikowe

- 4 jaja

- 2 szklanki mleka

- 1 szklanka wody

- 2 szklanki mąki

- sól

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe razem wymieszać.

Usmażyć około 18 naleśników.

 

Farsz do krokietów

- 900 g mrożonego szpinaku

- 2 opakowania sera Feta

- sól

- pieprz

- 4 ząbki czosnku

- pół kostki masła

 

Na patelni rozgrzać masło i dodać drobno posiekany czosnek. Do masła z czosnkiem dodać szpinak i na wolnym ogniu doprowadzić do wyparowania wody następnie dorzucamy ser Feta i smażymy do uzyskania jednolitej masy. Poczekać aż farsz przestygnie i nakładamy go na naleśniki. Po zawinięciu panierujemy krokiety w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obydwu stron.

 

Smacznego!!

Magda

{like}

 

{gallery}spinal{/gallery}